Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Mersin Cilt Gençleştirme

Genellikle yaşlılık belirtileri cilt üzerinde fark edilir. Düzensiz beslenme, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar, uykusuzluk, uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak cildin yaşlanmasını hızlandıran etkenlerdir.

Mersin Cilt Gençleştirme
Mersin Cilt Gençleştirme Border

Cilt canlılığını ve elastikiyetini yaş alımıyla birlikte kaybeder. Günümüz teknolojisinin gelişmesi ile cildin yenilenmesi ve gençleşmesi için birçok yöntem geliştirilmiştir.

Cilt 30 yaşından sonra hızla değişmeye başlar ve 40 yaşından sonra kırışıklıklar belirginleşir. Cilt üzerinde meydana gelen lekelerden, kırışıklıklardan, sarkmalardan rahatsız olan kişiler cilt gençleştirme yöntemi ile bu sorunlarına çözüm bulabilir. Cildin daha kaliteli olmasını sağlamak için cilt gençleştirme yöntemleri uygulanır.

Cilt Gençleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Cilde kaybettiği nemi geri kazandıran, kırışıklıkları azaltan, cildi sıkılaştıran cilt gençleştirme yöntemleri, ciltteki sarkmaların toparlanmasını, daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. En sık uygulanan cilt gençleştirme yöntemlerinden bazıları şunlardır;

Mezoterapi

Cildin kaybettiği nemi geri kazandırarak daha canlı ve parlak görünmesini sağlayan önemli cilt gençleştirme yöntemlerinden birisi mezoterapidir. Cilde sürülen lokal anestezi kreminden sonra minik iğneler kullanılarak cildin orta tabakasına mezoterapi serumu enjekte edilerek uygulanır. Mezoterapi serumunun içerisinde kişinin şikayetleri göz önünde bulundurularak hyaluronik asit, vitaminler, amino asit ve çeşitli mineraller karıştırılarak hazırlanır. Cilt sarkmaları ve cildin elastikiyetini yeniden kazanması amaçlanıyorsa bu işleme mezolifting denir. Cildin kaybettiği nemini ve parlaklığını geri kazanmasını sağlamak için yapılan mezoterapi işlemine mezoglov adı verilir. Ayrıca mezoterapi iğne yaptırmak istemeyen kişiler için iğnesiz, özel solüsyon ultrason yardımı ile ses dalgaları kullanılarak cilt altına iletilir. Mezoterapi işlemi uygulandıktan sonra cilt üzerinde hafif morluk ve şişlik gibi yan etkiler görülebilir, ancak bu etkiler 1- 2 gün içerisinde geçer.

Botoks

Cilt gençleştirme yöntemleri arasında botoks uygulaması oldukça sık tercih edilir. Küçük iğneler yardımı ile sorunlu bölgeye enjekte edilen botoks, yalnızca kasları etkiler diğer bölgelere zarar vermez. Uygulama bittikten sonra işlemin uygulandığı alandaki kaslar gevşer ve oluşan cilt kırışıklıkları açılır. Botoks işlemi uygulandıktan sonraki 2 hafta içinde etkisi gözle görülür hale gelir ve 3-6 ay boyunca botoks etkisi devam eder.

 

Dolgu Uygulaması

Cilt gençleştirme yöntemleri arasında en çok tercih edilen uygulamalardan birisi de dolgu kullanarak cilt gençleştirme işlemidir. Dolgu ve botoks uygulaması zaman zaman halk arasında ikisi de aynı işlem gibi algılansa da birbirinden farklı işlemlerdir.

Dolgu ile kayboların hatların yeniden belirginleşmesi ve kırışıklık problemlerinin giderilmesi amaçlanır. Dolgu işlemi sırasında lokal anestezi kremi uyguladıktan sonra hyaluronik asit, mikroenjeksiyon yöntemiyle kırışıklıkların olduğu bölgelere enjekte edilir.

Dolgu işlemi uzman kişiler tarafından yapıldığı takdirde herhangi bir şişlik oluşmaz. Dolgu uygulaması sayesinde yüz, yukarı kalkarak hatlar daha keskin bir görünüm kazanır. Dudak dolgusu, çene dolgusu, elmacık kemiği dolgusu en çok tercih edilen dolgu çeşitlerindendir.

Prp

PRP trombositten zengin plazma demektir. PRP uygulamasının en büyük avantajı kişilerin kendi kanından elde edilmesidir. Trombositlerin en önemli görevi yaralanma esnasında pıhtılaşmayı sağlamasıdır. Günümüzde PRP tedavisi cilt yaralanmaları, yanıklar, yara izleri, saç dökülmesi, sporcularda meydana gelen sakatlıkların tedavisine kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Aynı zamanda PRP uygulaması yaşlanma karşıtı tedavilerinde kullanılır. PRP işlemi sırasında kişinin kendi kanı alınır özel bir santrifüj cihazı yardımı ile alınan kan ayrıştırılır. Ayrışma yapıldıktan sonra kanın plazma kısmı, kişinin kendisine enjekte edilir. Bu yöntem sayesinde cilt altına enjekte edilen plazma, kolajen üretimini destekler ve uygulandığı bölgedeki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Sedef Hastalığı Nedir?

Sedef Hastalığı Nedir?

Günümüzde sık görülen cilt hastalıklarından biri de sedef hastalığıdır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında artış gösteren Sedef hastalığı; cilt hücrelerinin normalden bir kaç kat daha hızlı bir şekilde çoğalması ile oluşan bir cilt hastalığıdır.

Detaylar
Mersin Saç Dökülmesi Tedavisi

Mersin Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmesi, genetik, stres, mevsimsel geçişler ve çeşitli hastalıklar nedeniyle meydana gelebilmektedir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.