Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Her Botoks Aynı Mıdır ?

Botoks, genellikle yüzdeki kırışıklıkları gidermek veya kırışıklık oluşumunu engellemek için mimik kaslarını zayıflatan bir ilaçtır.

Her Botoks Aynı Mıdır ?
Her Botoks Aynı Mıdır ? Border

Bu ilaç Clostridium botulinum bakterisinin ürettiği botulinum toksininden yapılmış bir proteindir. Botoksu daha çok cilt kırışıklıklarını azaltan bir uygulama olarak biliyoruz. Ancak botoks ile hem migreni hem çeneyi inceltmek ve diş sıkma rahatsızlığını, hem de terleme botoksu ile terleme problemini giderebiliyoruz. Ancak her botoks uygulaması için kullanılan botoks toksini birbirinin aynısı değildir.

Botoks Uygulamasının Etkinliği Neye Göre Değişir ?

Botoks, kullanılan ürün içeriğine, dozuna, uygulama şekline, kişinin kas yapısına göre değişkenlik gösterebilir.. Hasta kalın bir cilt ve kas yapısına sahipse ve sık mimik yapıyorsa uygulama etkinliği azalabilir. Daha az mimik yapıyor ve ince bir cilt yapısına sahipse botoksun etkisi daha uzun sürebilir. Düzenli yapılan botoks uygulamalarında ise bu etki 6-8 aya kadar çıkar. Botoks uygulamasının etkinliğini belirleyen unsurlar ise şu şekilde özetlenebilir;

1) Botoks ürün yapısı

Botoks uygulamasında kullanılan ürünün markası ve molekül yapısına uygun doz ve uygulama tekniği etkinliği belirleyebilir.

 

2) Sulandırma Oranı

Botoks uygulamasının etkisini koruyabilmesi için belli bir milimetre sulandırılması gerekir. Eğer çok fazla sulandırılırsa etkisi daha az sürer. Normal şartlar altında iyi bir botoks uygulaması etkisi 4-6 ay korur. Ancak toksin fazla sulandırıldığı zaman etkisi 1 veya 2 ay sürebilir.

3) Bekletme Süresi

Botoks uygulamasının etkinliğin belirleyen diğer bir faktör de ürünün bekleme süresidir. Taze olarak hazırlanmış aynı gün içinde sulandırılmış ürün maksimum etki gösterir. Ürün  bekledikçe etkinliği azalır. Normal şartlar altında botoks sulandıktan sonra buzdolabında yaklaşık 4 hafta rahatlıkla ve güvenle saklanabilir. Ancak toksin buzdolabında 4 haftadan sonra etkisi nerdeyse tümüyle kaybolur. Bu nedenle ürün 4 haftadan fazla süreyle buzdolabında bekletildiğinde hem işlem sırasında ağrı yapabilir hem de botoksun etkisi zayıflar. Bu kriterlere uyularak, uygun dozda yapılan botoks uygulamaları hem daha güvenlidir hem de daha kalıcıdır.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Cilt Lekelenmesi

Cilt Lekelenmesi

Cildimiz vücudumuzun en büyük organıdır. Aynı zamanda iç ve dış faktörlere bağlı olarak yıpranmaya maruz kalan organımızdır.

Detaylar
Tırnak Batması Nedir? Tırnak Batması Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tırnak Batması Nedir? Tırnak Batması Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tırnak batması tüm yaş gruplarında yaygın olarak görülen bir halk sağlığı sorunudur. Tırnak batmaları uygun şekilde tedavi edilmediğinde kalıcı tırnak bozuklukları oluşturabilir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.