Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Sık Sık Botoks Yaptırmak Zararlı Mı ?

Botoks, genellikle yüzdeki kırışıklıkları gidermek için Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir.

Sık Sık Botoks Yaptırmak Zararlı Mı ?
Sık Sık Botoks Yaptırmak Zararlı Mı ? Border

Etkisini sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engellemesiyle, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak gösterir. Tüm dünyada kırışıklık tedavisi olmak üzere birçok alanda etkin ve güvenilir bir şekilde kullanılmaktadır.

Botoks Hangi Alanlarda Kullanılır ?

Botoks uygulaması denilince akla ilk kırışıklık tedavisi gelse de botoks aslında tıp alanında birçok hastalığın tedavisinde etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Migren rahatsızlığı için migren botoksu uygulanmaktadır. Terleme problemi olan kişiler için terleme botoksu uygulanır. Diş sıkma, diş gıcırdatma ve çenenin kare görünümü alması durumlarında daha keskin yüz hatları elde etme ve diş sıkma problemini ortadan kaldırmak için masseter botoksu uygulanmaktadır.

 

Sık Uygulanan Botoks Zararlı Mıdır ?

Kişinin kas yapısı, mimik hareketleri, genel sağlığı, uygulama teknikleri gözetilerek yapılan botoks uygulaması herhangi bir zarar oluşturmaz. Botoks uygulamasının genellikle 4-6 ay aralıklarla yapılması gerekmektedir. Botoks uygulandıktan 4-6 ay sonra yeniden botoks uygulamasının ise bir zararı yoktur. Tecrübeli hekiminiz uzun vadede iyi sonuçlar, dengeli uygulamalar için kişiye özel gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.

 

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Cildiye Uzmanı (Dermatolog)

Cildiye Uzmanı (Dermatolog)

Mersin' de Dermatoloji Uzmanı olarak kendi kliniğimde hizmet vermekteyim.

Detaylar
Sedef Nedir?

Sedef Nedir?

Psoriasis, Yunanca kaşınmak anlamına gelir. Psoriasis kalıcı bir hastalıktır. Sedef hastalığında kırmızı ve üzerinde sedefimsi beyaz pullar bulunan yaralar, özellikle kafa derisi, diz ve dirseklerde ortaya çıkar.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.