Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Botoks Yaptırmaya Hangi Yaşta Başlamalıyım ?

Botoks, hem kadınların hem de erkeklerin kırışıklıkların oluşmasını engellemek veya kırışıkları gidermek için uyguladığı en etkili yöntemlerden biridir.

Botoks Yaptırmaya Hangi Yaşta Başlamalıyım ?
Botoks Yaptırmaya Hangi Yaşta Başlamalıyım ? Border

Kişiler genellikle botoks uygulamasına başlama yaşının ne kadar geç olursa o kadar iyi olduğunu düşünseler de bu doğru değildir. Botoksa başlama yaşı diye bir şey aslında tamamen kişiye göre değişen bir durumdur. Botoksa başlamak için kırışıklıkların gözle görülür hale gelmesini beklememek gerekir. Çünkü kırışıklıklar oturmaya ve derinleşmeye başladığı zaman botoks uygulaması yeterli gelmeyebilir. Botoks uygulamasına başlama yaşı kişiden kişiye göre değişmektedir.

Botoks Uygulaması İçin En İdeal Yaş Kaçtır ?

Botoks uygulaması için en ideal yaş yüzünüzde ince kırışıklıkları fark etmeye başladığınız yaştır. Mimik kullanımına bağlı oluşan çizgilerinizi fark etmeye başladığınız an vakit geçirmeden botoks uygulamasına başlamasınız. Çünkü bu sayede ince çizgileriniz derinleşmeden botoks ile daha kolay bir şekilde giderilebilir. Ancak kırışıklıklarınız derinleştiği zaman botoks uygulaması ile giderilmesi mümkün olmayabilir. Botoksa başlama yaşı genellikle 30’lu yaşlarının başıdır. Fakat genetiğiniz kırışıklık oluşumuna yatkın ise düzenli güneş kremi kullanmıyorsanız ve sigara kullanıyorsanız 20li yaşlarda da botoks yaptırmaya başlayabilirsiniz.

 

20’li Yaşlarda Botoks Yaptırmaya Başlamak

20’li yaşlarda botoks uygulamasına başlamak için elbette acele etmemek gerekir. Bunun için yüzünüzdeki işaretlere dikkat etmek gerekir. 2010 yılından beridir koruyucu botoks uygulamasına ilgi 20-29 yaşları arasında %28 artmıştır. Bir kişinin 25 yaşından önce ince çizgiye sahip olma olasılığı düşüktür. Bu çizgiler mimik kullanımına bağlı dinamik çizgilerdir. Yaş alımı ile birlikte bu çizgiler daha derin ve kalıcı kırışıklıklara dönüşmeye başlar. İşte bunu fark ettiğiniz an yaşınız 30’un altında da olsa botoks uygulamasına başlamanızda fayda vardır.

Botoks Nasıl Fayda Sağlar ?

Botoks uygulamasına 30 yaşında başlamanın amacı kırışıklıkların oluşmasını ve derinleşmesini önlemektir. Kaşlarınızı her çattığınızda ya da gülümsediğinizde mimik çizgilerini kırışır ve daha derin bir şekilde yerleşir. Botoks uygulaması sayesinde mimik kaslarınızın hareketi sınırlanır ve bu sayede o kadar fazla hareket ettiremezsiniz. Böylece kırışıklıklarınız daha fazla derinleşemez ve yerleşemez.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Masseter Botoks

Masseter Botoks

Masseter botoks (çene botoksu), çene kasının yan tarafında bulunan en güçlü çiğneme kasına uygulanmaktadır.

Detaylar
BBL Lazer Tedavisi  Mersin

BBL Lazer Tedavisi Mersin

Teknolojinin gelişmesi ile karşımıza çıkan BBL geniş bantlı ışık terapisi yöntemi tüm yaşlanma belirtilerinin önüne geçerek, her yaşta genç bir cilde sahip olmamızı sağlıyor.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.