Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Botoks Baş Ağrısına İyi Gelir Mi ?

Kronik baş ağrısı kişinin yaşam kalitesini düşüren bir durumdur.

Botoks Baş Ağrısına İyi Gelir Mi ?
Botoks Baş Ağrısına İyi Gelir Mi ?  Border

Botoks daha çok kırışıklıkları azaltmak ya da kırışıklık oluşumunu engellemek için yapılır. Bu nedenle botoks denildiği zaman akla ilk yüz botoksu gelir. Ancak botoks uygulaması migren tedavisi için de kullanılan bir yöntemdir. Alın ve boyun bölgesine uygulanan botoks enjeksiyonu migren ataklarını gidermektedir. Kişinin sosyal yaşamını olumsuz yönde etkileyen migren rahatsızlığı için uzmanlar botoks enjeksiyonunu uzun zamandır kullanmaktadır. Kronik baş ağrısını gidermek için oldukça etkili bir yöntem olan migren botoksu kişinin yaşam kalitesini artırdığı için sıklıkla tercih edilmektedir.

Migren Botoksu Nasıl Yapılır ?

Migren botoksu, küçük iğneler yardımıyla ağrının oluştuğu bölgelere enjeksiyon uygulanması ile yapılır. Baş ağrısı nedeniyle uygulanan migren botoksu genellikle alın, baş ve boyun bölgelerine uygulanır. Migren botoksu uygulanırken ağrı hissedilmez. Ancak enjeksiyon uygulanacağı için sivrisinek ısırığı gibi minik acılar hissedilebilir. Yaklaşık 15 dakika süren migren botoksu uygulaması belli aralıklarla tekrarlanır. Bu uygulama migren rahatsızlığı kroniklikten çıkana kadar devam eder. Sonuçlar genellikle 2 seans sonunda alınmaya başlanır. Migrenin şiddetine göre bazı kişilerde 3. seansa ihtiyaç duyulabilir.

 

Migren Botoksunun Avantajları Nelerdir ?

Kişinin sosyal ve iş yaşamını olumsuz yönde etkileyen migren atakları hastanın yaşam kalitesini düşürmektedir. Hastanın günlük yaşamını kısıtlayan bu rahatsızlık, bulantı, kusma, uyku hali, ışığa ve sese duyarlılık ve yalnız kalma isteği gibi etkilere neden olabilir. Migren rahatsızlığı yaşayan kişilerin kullanmış olduğu ilaçların birçok yan etkisi vardır. Migren botoksunun en büyük avantajı bu ilaçların yan etkisinden kurtulmaktır. Bunun yanı sıra migren botoksu sayesinde kişi düzenli migren ilacı kullanımından da kurtulmaktadır.

Migren Botoksunun Fiyatları

Migren botoksunun fiyatları birçok faktöre göre değişkenlik gösterdiği için net bir fiyat söylemek doğru olmaz. Migren botoksu fiyatları, uygulamayı yapacak olan hekime ve uygulamanın yapılacağı kliniğe göre değişmektedir. Eğer migren rahatsızlığınız varsa ilaçlar ile bununla baş etmeye çalışmadan migren botoksu uygulamasını yaptırarak yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Gebelikte Isotretinoin Kullanımı

Gebelikte Isotretinoin Kullanımı

Akne (sivilce) tedavisinde yer alan ve akne gelişimine neden olan mekanizmalar üzerinde en etkili ilaç olan Isotretinoin; retinoid grubunda yer alan bir A vitamin türevidir.

Detaylar
Green Peel

Green Peel

Green Peel yüzde ve vücutta çeşitli cilt problemlerine çözümler getirmektedir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.