Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Botoksun İnsan Sağlığına Zararı Var Mı ?

Kırışıklıkların oluşmasını ve kırışıklıkları gidermek için en etkili yöntem olan botoksun insan sağlığına hiçbir zararı yoktur.

Botoksun İnsan Sağlığına Zararı Var Mı ?
Botoksun İnsan Sağlığına Zararı Var Mı ? Border

Botoks, doğal Clostridium Botulinum bakterisinden üretilir ve doğru ellerde yapıldığı sürece oldukça fayda sağlayan bir uygulamadır. Kırışıklıkların giderilmesinin yanı sıra terleme, migren ve diş sıkma gibi tıbbi rahatsızlıkların tedavisi için de kullanılmaktadır.

Botoks Uygulamasının Yan Etkileri ve Zararları

Botoks uygulamasından sonrası yan etki ile karşılaşılması nadir bir durumdur. Bu zamana kadar yapılan botoks uygulamalarında çok nadir olarak bazı semptomlara rastlanmıştır. Doğru şekilde, onaylı ürünlerle yapıldığında oldukça güvenli bir uygulamadır.

 

Botoks Hangi Şartlarda Zararlıdır ?

Botoks, güzellik salonu gibi sağlık kuruluşu olmayan yerlerde, uzman olmayan ellerde yapıldığı zaman son derece ciddi olumsuz durumlar görülebilir. Bu işlemi yetkisi olan doktorlar, muayenehane, poliklinik, hastane gibi sağlık kuruluşlarında yapabilir. Yapan kişinin bir plastik cerrahi hekimi ya da dermatoloji uzmanı olması veya sağlık bakanlığı onaylı medikal estetik sertifikalı bir hekim olması gerekmektedir. Uzman bir hekim,sağlık bakanlığı onaylı doğru bir klinik, kayıtlı-onaylı ürünler tecih edildiğinde botoks uygulamasının sağlığınız açısından bir zararı olmayacaktır. Botoks uygulaması genel olarak güvenli bir uygulama olup doğru merkezlerde yapıldığında  herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşıldığında  zaten gerekli tedavi yaklaşımı da uygulanacaktır.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Botoks ile El Terlemesi

Botoks ile El Terlemesi

Botoks ile el terleme tedavisi uzun zamandır kullanılan güvenli, etkili ve pratik bir yöntemdir.

Detaylar
Mersin’de Botoks Uygulaması

Mersin’de Botoks Uygulaması

Botulinum toksini enjeksiyonu, başta alın kırışıklıkları, glabella, periorbital ve perioral çizgilenmeler olmak üzere yüz ve boyun kasları gibi daha birçok kırışıklık ve çizgilenmeyi geçici bir süre ile yok etmede kullanılan, nöromüsküler kavşakta presinaptik nöronlardan asetilkolin salınımını bloke ederek geçici kas paralizisine yol açan, etkisi doza bağımlı ve geri dönüşümlü kozmetik bir uygulamadır.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.