Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Botoks Gençlik Aşısı Mıdır ?

Tıp alanındaki gelişmelerin artmasıyla birlikte sağlık ve güzellik için yapılan uygulamaların sayısı tüm dünyada giderek artmıştır.

Botoks Gençlik Aşısı Mıdır ?
Botoks Gençlik Aşısı Mıdır ? Border

Gelişen teknoloji ile birlikte ameliyatsız estetik uygulamaları hastaların sıklıkla tercih ettiği uygulamalar arasına girmiştir. Ameliyatsız işlemler arasında da en popüleri botoks uygulamasıdır. Botoks uygulaması denilince akla ilk kırışıklık tedavisi gelse de botoks aslında tıp alanında birçok hastalığın tedavisinde etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Migren, terleme botoksu ve diş sıkma rahatsızlığının tedavisinde kullandığımız masseter botoks da bu tedavilere örnek olarak gösterilebilir. Peki botoks uygulaması gençlik aşısı mıdır ? Botoks ve gençlik aşısı birbirinden farklı uygulamalardır. Ancak iki uygulamanın da kırışıklıkları azaltma ve kırışıklık oluşumunun önüne geçme gibi etkileri vardır.

Botoks Nedir ?

Botoks, genellikle yüzdeki kırışıklıkları gidermek için Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Etkisini sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engellemesiyle, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak gösterir. Tüm dünyada kırışıklık tedavisi olmak üzere birçok alanda etkin ve güvenilir bir şekilde kullanılmaktadır.

Botoks, çok ince uçlu enjeksiyon yardımcıyla uygulanır ve ağrısız bir işlemdir. Botoksun etkisi yaklaşık 3-4 gün içerisinde görülmeye başlar, 10-15 gün sonra tam olarak ortaya çıkar ve ortalama 4-6 ay boyunca sürer. Botoksun etkisi geçtiğinde ise yeniden uygulanabilir. Botoks uygulamasının genellikle bir yan etkisi yoktur. İşlem sonunda ise hasta hemen günlük yaşamına geri dönebilir.

 

Gençlik Aşısı Nedir ?

Gençlik aşısı yaş alımıyla birlikte ciltte oluşan ince kırışıklıkların, deformelerin ve sarkmaların tedavisi için kullanılan bir mezoterapi yöntemidir. İçerisinde hyaluronik asit ile birlikte çeşitli aminoasitler, peptitler ve vitaminler bulunur. Gençlik aşısının uygulanma amacı cilt kuruluğunun giderilmesi, yaş alımıyla birlikte cildimizde azalan kolajen ve elastin sentezini arttırmaktır. Bu sayede daha parlak, canlı ve daha genç görünen bir cilde sahip oluruz.

Gençlik aşısı uygulaması yapılmadan önce lokal anestezik krem sürülür ve cilt doktorunuz tarafından temizlenir. İşlem çok küçük uçlu iğneler yardımıyla ihtiyaç duyulan bölgelere enjekte edilerek uygulanır. İşlem yaklaşık 15-20 dakika sürer ve eğer ihtiyaç duyulursa doktorunuzun önerisi ile 2-4 seans daha uygulanabilir.

 

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Sonbaharda Ortaya Çıkan 7 Cilt Problemi

Sonbaharda Ortaya Çıkan 7 Cilt Problemi

Kış mevsimine yaklaştığımız bu sonbahar günlerinde mevsim değişikliklerinden en çok etkilenen organımız cildimizdir.

Detaylar
Botoks ile Dolgunun Farkı Ne ?

Botoks ile Dolgunun Farkı Ne ?

Botoks ve dolgu medikal estetik uygulamaların arasında en çok tercih edilen iki işlemdir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.