Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Botoks ile Dolgunun Farkı Ne ?

Botoks ve dolgu medikal estetik uygulamaların arasında en çok tercih edilen iki işlemdir.

Botoks ile Dolgunun Farkı Ne ?
Botoks ile Dolgunun Farkı Ne ? Border

İki işlem de minimal iğneler yardımıyla yapılan ameliyatsız estetik işlemlerdir. Ancak botoks ve dolgu işlemi birbirinden farklı işlemlerdir. Botoks, kasları geçici olarak zayıflatarak, mimik çizgilerinin oluşturduğu kırışıklıkları en aza indirmek için yapılır. Dolgu uygulaması ise yaş alımı ile birlikte hacmini kaybeden alanlara yeniden dolgunluk katmak amacıyla yapılır. Dolgu uygulamaları, dudak, yanak ve ağız çevresine yaygın olarak yapılır.

Botoks Nedir ?

Botoks, botulinum bakterisinden elde edilen bir toksindir. Enjekte edildiği yerdeki kasların sinir uçlarını bloke ederek etki eder. Yüzdeki kırışıklıkları gidermek için yapılan botoks daha çok kaz ayakları, alın bölgesindeki yatay çizgiler ve kaş çatma çizgilerini gidermek için uygulanır. Botoks uygulamasının yapılmasının amacı ince çizgilerin derin kırışıklara dönüşmesini engellemek, oluşan kırışıklıkların giderilmesini sağlamaktır. Botoksun etkisi 4-6 ay sürmektedir. Bu nedenle düzenli olarak uygulamanın tekrar edilmesi gerekir. Ancak ilk kez botoks uygulaması yaptıran kişilerde seans sıklığı 4-6 sürerken, düzenli botoks yaptıran kişilerin seans aralığı giderek uzamaktadır.

Dolgu Nedir ?

Dolgu uygulaması, yüzün hacmini kaybeden alanlarına hacim ve şekil vermek, ince dudaklara hacim kazandırmak ve mimik kırışıklıklarını gidermek amacıyla yapılır. Genellikle hyaluronik asit dolguları kullanılarak yapılır. Botoks ile giderilemeyen derin kırışıklarda dolgu uygulaması oldukça etkilidir. Ameliyatsız estetik uygulaması olan dolgu işlemi ile kırışıklıklar en aza indirilir. Dolgu uygulaması yüzdeki çökmeleri gidererek, kişiye daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

 

Botoks ile Dolgu Uygulamasının Farkları Nelerdir ?

Dolgu uygulamasının botoks uygulamasından en büyük farkı etkisinin daha uzun sürmesidir. Botoks uygulaması yaklaşık 4-6 ay kadar sürerken, dolgu uygulamasının etkisi türüne göre ortalama 12- 18 ay kadar sürmektedir. Botoks, Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Dolgu ise hyaluronik asitten oluşan bir jeldir. Botoks  kasılan kasların oluşturduğu kırışıklar için yapılırken, dolgu herhangi bir kası kasmadan da oluşan kırışıklıklar için uygulanır. Botoks kasları gevşetir ve kırışıklık oluşumunu engeller. Dolgu ise hacim arttırır ve boşlukları doldurur. Aynı zamanda dolgu uygulaması yüze kontür vermek için de yapılır.

 

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Masseter Botoks

Masseter Botoks

Masseter botoks (çene botoksu), çene kasının yan tarafında bulunan en güçlü çiğneme kasına uygulanmaktadır.

Detaylar
Mersin İple Yüz Germe

Mersin İple Yüz Germe

Cilt katmanları yaş alımı ile birlikte gevşeyerek yer çekiminin de etkisi ile aşağıya doğru sarkar.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.