Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Mersin Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmesi, genetik, stres, mevsimsel geçişler ve çeşitli hastalıklar nedeniyle meydana gelebilmektedir.

Mersin Saç Dökülmesi Tedavisi
Mersin Saç Dökülmesi Tedavisi Border

Saçlarınız birçok nedenden dolayı dökülüyor olabilir. Önemli olan bu nedenlerin saptanarak size uygun tedavinin yapılmasıdır. Saç dökülme problemi uzun süre devam ediyorsa ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Saçların yıkanma ve taranmaya bağlı günde ortalama 100 - 150 adet dökülmesi normal kabul edilir. Ancak 3 aydan fazla süren saç dökülme sorunu varsa mutlaka bir dermatoloji uzmanına muayene olmanız gerekir. Mersin dermatoloji kliniği, sizin için uygun olan Mersin saç dökülme tedavileri ile kaybettiğiniz saçlarınızı yeniden kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Mersin Regenera Activa Saç Kök Hücre Tedavisi

Mersinde kök hücre otolog mikrogreft tedavisi, kılcal damarların uyarılarak yenilenmesini sağlayan, saç sorunlarının çözümünde alternatif ve oldukça güvenli bir yöntemdir. Ense ve kulak arkasında bulunan saç kökleri kalıtsal olarak güçlü ve sağlıklı kalmak için kodlanmışlardır. İşte bu sağlıklı saç köklerinden özel bir hücre süspansiyonu elde ederek problemli saç derisine süspansiyonun uygulanılarak hasta ve cansız saç köklerine destek olması mantığına Regenera Activa saç kök hücre tedavisi denir.

Mersin Regenera Activa tedavisi sayesinde yaklaşık 2-3 hafta sonunda saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerde dökülme problemi azalıyor ve 3 ay sonra yeni saçların çıkması hedefleniyor. Son yıllarda saç dökülmesi problemleri için uygulanan bu yenilikçi tedavi oldukça ilgi görmektedir.  Bu yöntemle amaçlanan; kılcal damarların yenilenmesini uyararak kıl köklerini güçlendirerek yenilenmesini sağlamaktır. Tedavinin en önemli özelliği de bu etkinin kişinin kendi hücreleri tarafından yapılıyor olmasıdır.

Kadın ve erkeklerde saç dökülme problemi genellikle alın ve tepe bölgesinde görülmektedir. Kulak arkası bölgesindeki saçlardan 3-4 adet punch alınması ile yapılan Regenera Activa saç kök hücre tedavisi lokal anestezi ile uygulandığı için ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleştirilir. Özel bir hücre süspansiyonuna dönüştürülerek yalnızca kendi dokunuzdan özel bir saç dökülme tedavisi hazırlanan bu tedavi çoğunlukla tek seans sürmektedir. Saç dökülme probleminde son derece etkili bir tedavi yöntemi olan Regenera Activa yönteminin uygulaması yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Regenera Activa saç kök hücre tedavisinin faydaları şu şekildedir;

  • Saçlarınızı korur ve canlandırır.
  • Uzamış ancak zayıf kalmış saçlarınızı güçlendirir.
  • İnce saç tellerini kalınlaştırarak, hacimli ve saçlı bir görüntü kazandırır.
  • Saç derisinin altında kalan ölü saç hücrelerini aktif hale getirerek saçlı derinin üzerine çıkmasını sağlar.
  • Öte yandan Regenera Activa saç kök hücre tedavisi, saç ekimi için de hazırlık tedavisi görevi görerek, saç ekimi esnasında veya ekimden bir süre sonra da uygulanarak saç ekiminin başarısını artırıyor.

 

Mersin Saç PRP

‘Platelet Rich Plasma’ terimlerinin baş harflerinden oluşan PRP, kişinin kendi kanından elde edilen maddenin enjekte edilmesiyle yapılan bir işlemdir. PRP enjekte edilen maddelerin trombosit bakımından zenginleştirilmiş plazmadır. Kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve proteinler içeren bir kan bileşeni olan bu plazma, içerisinde hücre büyümesini destekleyen farklı proteinler barındırır. Prp vücutta zarar görmüş dokulara enjekte edilerek hücrelerin sağlıklı büyümesine katkı sağlar.

Saç prp saç dökülmesi yaşayan kişilerin en etkin sonuçlar aldığı yöntemdir. Kişinin kendi kanının alınıp belirli işlemlerden geçirilmesi ile yapılmaktadır. Saç prp yapılırken fibroblast denilen ve kökleri besleyecek, gelişimini sağlayacak olan kısım ayrılır ve dökülen bölgeye enjekte edilir. Özellikle genetik nedeniyle saç dökülme sorunu yaşayan kişilerde bu yöntem oldukça etkilidir. Saç mezoterapisi yöntemi ile kombine olarak uygulanabilir.

Mersin Saç Mezoterapisi

Vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerin tek başlarına ya da karıştırılarak mikroenjeksiyon ile derinin orta tabakasına uygulanmasına mezoterapi denir. Mezoterapi yöntemi saç dökülme tedavisinde son derece etkili bir yöntemdir. Saç mezoterapisi, saçların sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için ihtiyaç duyulan vitamin, antioksidan, mineral ve dolaşım düzenleyici maddelerin mikro iğneler yardımıyla saçlı deriye direkt olarak enjekte edilmesi sürecini içerir. Enjekte işlemi yaklaşık olarak 1 cm aralıklarla sağlanmaktadır. Ardından saç derisine masaj uygulanmaktadır.

Saç mezoterapisi kadınların yanı sıra erkekler için de uygun bir tedavi yöntemidir. Uygulanırken herhangi bir acı veya ağrı hissedilmez. Bu tedavi aylık kür şeklinde uygulanabilir. Saç mezoterapisi sayesinde saç dökülmeleri durur ve daha güçlü saçların çıkması sağlanır. İlk seanstan itibaren etkisini göstererek değişim hissedilmekte ve saçlar eski canlı, parlak görünümüne kavuşabilmektedir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Dudak Dolgusu Nedir? Kimlere Uygulanabilir?

Dudak Dolgusu Nedir? Kimlere Uygulanabilir?

Dudak Dolgusu; dudakların dolgunlaşması, hacim kazanması ve daha estetik bir görünüme kavuşması için yapılan uygulamadır.

Detaylar
Behçet Hastalığı Nedir?

Behçet Hastalığı Nedir?

Behçet hastalığı (BH), ilk kez 1937 yılında Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından, tekrarlayan oral aft, genital ülser ve hipopyonlu iridosiklit üçlü kompleksi olarak tanımlanmıştır.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.