Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Botoks Neden Erken Sonlanır ?

Botoks, sinir uçlarından salgılanarak mimik kaslarının gevşemesini sağlar. Ancak botoksun bu etkisi geçicidir.

Botoks Neden Erken Sonlanır ?
Botoks Neden Erken Sonlanır ? Border

Mimik kaslarına aksılma sinyalini veren sinir uçları yapılanır ve botoksun vermiş olduğu kasılmayı engelleyici etkisinden kurtulur. Bu nedenle botoksun etkisi birçok kişide 4 - 6 ay sürer.

Botoksun Kalıcılığını Etkileyen Faktörler Nelerdir ?

Botoks uygulamasının kalıcılığını etkileyen bazı faktörler vardır. Bu faktörleri şu şekilde sıraladık;

1) Kırışıklıkların Yapısı

Kırışıklıkları yüzeysel ve küçük olan kişilerin botoks süresi, derin kırışıklıklara sahip olan kişilere göre daha uzun süre dayanır.

2) Uygulanan Botoks Dozu

Botoksun kalıcılığını etkileyen diğer bir faktör ise uygulanan botoksun doz miktarıdır. Daha kalıcı bir botoks etkisi için doz miktarını arttırmak kulağa mantıklı gelebilir. Ancak bu durum yüzde mimiksiz, yapay bir görünüm oluşturabilir. Bu nedenle birçok kişi doz miktarını arttırmak istemez. Bunun yerine daha doğal görünüm veren ve doz miktarını daha az kullandığımız “baby botoks” uygulamaları yapılır. Doğal botoks olarak bilinen, baby botoks uygulaması da biraz daha kısa süre dayanmaktadır.

3) Botoks Yaptırma Sıklığı

Botoks uygulamasını daha düzenli yaptıran kişilerin botoks yaptırma ihtiyaçları zamanla azalır. Bu tamamen düzenli botoks yaptırmanın mimik kaslarının kasılma gücünün azaltılmasıyla ilintilidir. Bu sayede aynı miktar botoksun etkisi uzamış gibi algılanır. Yani düzenli botoks yaptıran kişilerin yaptıkları botokslar daha uzun süre gider.

 

4) Mimik İfadeleri

Mimiklerini daha aktif kullanan kişilerin botoksları genellikle daha kısa sürer. Bunun yanı sıra ağır antreman yapan kişilerin botoksları daha az kalıcılık gösterebilir.

5) Cinsiyet

Kadınların yüzlerindeki kas büyüklükleri ve yoğunlukları erkeklere göre daha azdır. Bu nedenle yapılan araştırmalara göre erkeklere yapılan botoksun etkisi, kadınlara göre daha hızlı ortadan kalkar.

6) Uygulayıcı Uzmanın Yetkinliği

Her insanın yüz anatomisi ve yüzündeki kas yoğunluğu birbirinden farklıdır. Bu nedenle her doz her kişide aynı etkiyi yaratmaz. Doz miktarının gereğinden az ya da çok olması tatmin etmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle botoks işleminin bu konuda eğitimli ve tecrübeli, yasal olarak işlemi yapmaya onaylı hekimler tarafından uygulanılması gerekir.

7) Metabolizma

Her kişinin vücut kimyası kendine özgüdür. Bu nedenle kişilerin metabolizması, botoksun kasları bloke etme etkisinin beklenenden daha kısa ya da daha uzun süre dayanmasını direkt olarak etkiler.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Alerji Deri Yama Testi

Alerji Deri Yama Testi

Bazı deri alerjilerinin tespit edilmesi için kullanılan bir alerji testidir. Deriye temas eden maddelerden hangisinin alerji yaptığının ayırt edilmesini sağlar.

Detaylar
Kolajen Nedir? Tipleri Faydaları Besinler

Kolajen Nedir? Tipleri Faydaları Besinler

Kolajen Nedir? Kolajen, vücudun dış ve iç etkenlere karşı dayanıklılığını artırıp hücrelerin bir arada tutulmasını sağlayan, cilde ve vücuda esneklik veren en önemli proteinlerden biridir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.