Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Cilt Lekelenmesi

Cildimiz vücudumuzun en büyük organıdır. Aynı zamanda iç ve dış faktörlere bağlı olarak yıpranmaya maruz kalan organımızdır.

Cilt Lekelenmesi
Cilt Lekelenmesi Border

Cildimiz bizim vucut işleyişimiz, nasıl beslendiğimiz veya nasıl bir cilt bakım düzenimiz olduğunu söyler. Cildimiz vücut sıcaklığımızı ve dış dünyanın zararlı etkilerinden bizi korur. Bunları yaparken herhangi bir olumsuz durumda bazı sinyaller verir. Bu sinyalleri fark ederek doğru adımı attığımızda sağlıkla ışıldayan bir cilde sahip olmamız mümkün.

Cildimizi Nelerle Besliyoruz?

Günlük yaşamın getirmiş olduğu yorgunluk ve kötü beslenme düzeni cildimizin yorulmasına neden oluyor. Bu durumda cildimize uygun ürünlerle bakımını yapmak fayda sağlayacaktır.

Cildimiz için pek çok ürün satın alıyoruz. Peki bunlardan kaçını düzenli bir şekilde kullanılıyoruz veya bu ürünlerin cildimiz için doğru olup olmadığını biliyor muyuz ? Bu noktada cilt yapımıza uygun ürünü doğru şekilde ve düzenli kullanmak önemlidir. Cilt yapımıza uygun ürünü seçerken dermatolog doktorumuzdan yardım alabiliriz.

 

Cilt lekeleri neden oluşur?

Cilde rengini veren hücrelerdeki düzensizlik sonucunda cilt lekeleri oluşur. Bazı cilt lekeleri uzun süre güneşe maruz kalındığı için oluşur. Ayrıca ciltte hasar oluşturan yöntemleri, hamilelik, genetik yatkınlık, yanlış kozmetik ürün kullanımı, hormonal hastalıklar, obezite, ilaç kullanımı gibi durumlar da cilt lekelerinin oluşumunu etkiler.

Bir çok cilt lekesi sıklıkla yaz aylarında oluşmaktadır. Güneş lekeleri genetik yatkınlık ve ultraviyole ışınlarına maruz kalma sonucu meydana gelir. Bu durumun önüne geçmek ve oluşan güneş lekelerinden kurtulmak mümkündür. Öncelikle cilt yapımıza uygun bir güneş koruyucu kullanmalı ve leke oluşması durumunda da dermatolog doktorumuzdan destek almalıyız.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Gözaltı ışık dolgusu, yaşlanma, yorgunluk, uyku düzensizliği ve sağlıksız yaşam alışkanlıkları nedeniyle göz altında oluşan göz altı torbaları, morlukları ve göz çevresindeki kırışıklıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.

Detaylar
Covid Aşısı Dolgu Alerjisine Neden Olur Mu?

Covid Aşısı Dolgu Alerjisine Neden Olur Mu?

Covid-19 salgınına karşı Çin’den getirilen 3 milyon doz aşının inceleme süreci devam ediyor. Öncelikle sağlık çalışanlarına yapılması planlanan aşı ile ilgili olarak kamuoyunda büyük bir tereddüt yaşanıyor.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.