Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Mersin İple Yüz Germe

Cilt katmanları yaş alımı ile birlikte gevşeyerek yer çekiminin de etkisi ile aşağıya doğru sarkar.

Mersin İple Yüz Germe
Mersin İple Yüz Germe Border

Bu sarkık görünümden rahatsız olan kişilere ameliyatsız iple yüz germe işlemi uygulanabilir. Ameliyatsız germe işlemine özel üretilen ipler cildin alt katmanına yerleştirilerek, sarkan yüz yapısının yukarı doğru toparlanması sağlanır. İp askı yöntemi yüz bölgesinde çene hattındaki sarkmalarda, kaşlarda ve boyun sarkmalarında da etkili olabilir.

İple Yüz Germe Nasıl Yapılır?

Yüz germe işleminde kullanılan ipler tamamen eriyebilen ve herhangi bir alerji riski olmayan maddelerden üretilir. Cildin orta katmanına bir kılavuz aracılığı ile ilerletilen ip istenen bölgeye ulaşınca giriş yapılan noktadan çekilir. İp çekilme işlemi yapılırken üzerinde bulunan çentiklerin etkisi ile dokuları da yukarı doğru kaldırır. Arzulanan görüntüye ulaşabilmek için çoğu zaman farklı açılarla birden fazla ipin yerleştirilmesi gerekebilir. Ameliyatsız yüz germe uygulaması lokal anestezi altında genellikle yarım saat gibi bir sürede tamamlanır.

İple Yüz Askılama Kimlere Uygulanabilir?

Ameliyatsız iple yüz askılama işlemi 35-60 yaş aralığı için uygundur. Ancak çok fazla sarkması olmayan ve ağır yağlı bir cilde sahip olmayan daha ileri yaştaki kişilere de uygulanabilir. Anestezi almak istemeyen ve ameliyatın yan etkilerinden çekinen kişiler için iple yüz askılama işlemi tercih edilebilir.

İple Yüz Germe Nasıl Etki Eder?

Haftalar içinde cildin alt katmanındaki ipin çevresinde yeni kolajen demetleri oluşur. Yerleştirilmiş iplerin deri altındaki dolaşımı, kolajen üretimini ve cildin nem dengesinin artmasını sağlar. Kolajen üretimi artmasıyla kırışıklar azalır, ciltte sıkılaşma artar ve sarkan yerler toparlanır. Etkiyi tam olarak görebilmek için 3 ay geçmesi gerekir. İple yüz germenin etkisi kişiden kişiye göre farklılık gösterse de ömrü 2 yıl kadar sürer. Ayrıca etkisi geçse dahi kişinin eski halinden daha gergin bir yüzü olur. İşlem etkisi geçtikten sonra yeniden uygulanabilir.

İple Yüz Askılama Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İple yüz germe uygun şartlarda ve doğru uygulandığı vakit hiçbir yan etkisi yoktur. Uygulama yapılan alanda hafif şişlik, morluk, hassasiyet, hafif bir ödem ve ipin giriş noktasında gamze denilen çukurlar oluşabilir. Bu etkiler 1-2 hafta içerisinde geçer ve herhangi bir iz kalmaz. İşlem sonunda hasta günlük yaşamına geri dönebilir ve 24 saat sonra makyaj yapabilir. İple yüz askılama yaptırdıktan sonra, 2 hafta diş ile alakalı uygulamalardan, sert yiyecekleri ısırmaktan, yüzüstü yatmaktan, ve yüz kaslarını çok fazla hareket ettirmekten uzak durulması gerekir.

İple Yüz Askılama Kimlere Uygulanamaz

  • Hamile kadınlara,
  • Kolajen doku rahatsızlığı olan kişilere,
  • Kan sulandırıcı ilaç ve vitamin kullananlara (Aspirin, E-vitamini, biloba,
    balık yağı, antikoagülan ilaç alımı),
  • Deri dokusu aşırı kalın veya çok ince olanlara,
  • Kontrolsüz diyabet hastalarına.

İple Yüz Askılama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Tedavi esnasında cildin altına yerleştirilen ipler sayesinde birkaç hafta içerisinde kolajen üretimi olur ve cilt kendini yenilemeye başlar. Böylece kırışıklıklar azalmaya başlar, cilt elastik hale gelir ve sarkan bölgelerde toparlanma sağlanır.
  • İple yüz askılama işlemi her iki cins için de uygulanabilir.
  • Botoks, dolgu gibi diğer estetik işlemlerle birlikte kombine edilerek uygulanılmasında bir sakınca yoktur.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Dermoskopi

Dermoskopi

Dermoskopi (derinin yüzeysel mikroskobik incelemesi) başlıca derideki koyu renkli lekelere tanı koymak amacıyla kullanılan bir dermatolojik muayene yöntemidir.

Detaylar
Botoks Nedir ? Botoks Uygulaması Nerelere Yapılır ?

Botoks Nedir ? Botoks Uygulaması Nerelere Yapılır ?

Botoks, botulinum adı verilen bakteri toksini’nden elde edilen bir ilaçtır. Bu ilaç kasları gevşetmek amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.