Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Botoks Nedir ? Botoks Uygulaması Nerelere Yapılır ?

Botoks, botulinum adı verilen bakteri toksini’nden elde edilen bir ilaçtır. Bu ilaç kasları gevşetmek amacı ile kullanılmaktadır.

Botoks Nedir ? Botoks Uygulaması Nerelere Yapılır ?
Botoks Nedir ? Botoks Uygulaması Nerelere Yapılır ? Border

Botoks Nedir ?

Bu yazı Mersin'de Botoks Uygulaması yapan Dermatolog Ayşegül Güney tarafından bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır.

Botoks, botulinum adı verilen bakteri toksini’nden elde edilen bir ilaçtır. Bu ilaç kasları gevşetmek amacı ile kullanılmaktadır. Botoks uygulaması ile kaslar gevşeyerek estetik amaçlı kırışıklıkların azalması sağlanır. Kişi botoks uygulamasından sonra daha aydınlık, parlak ve daha dinlenmiş bir görünüme kavuşur.

 

Botoks Nerelere Uygulanır ?

Botoks özellikle kaş arası çizgilerinde, alın çizgilerinde, göz çevrelerinde oluşan kaz ayağı çizgilerinde uygulanılır. Botoks uygulaması boyun çizgilerinin belirginliğini azaltmak için de yapılabilir. Özellikle nefertiti botoksu dediğimiz uygulamada, boyunda platysmal bantların belirginleştiği durumlarda,  bu bantların belirginliğini azaltarak daha estetik bir boyun görünümü sağlanabilir. Botoks çene büzüşmesinde de çenede portakal kabuğu görünümünü gidermek amaçlı uygulanmaktadır. Ayrıca diş sıkma problemi için masseter botoks uygulaması yapıldığında diş sıkma ile ilgili şikayetler giderilebilir. Botoks uygulamasının kullanıldığı diğer bir alan aşırı terleme tedavisidir. Koltuk altı, el ve ayak terlemelerinde terleyen bölgeye enjekte edildiğinde, yaklaşık 4 ila 6 ay süre ile terlemede azalma sağlamaktadır. Bu işlem kişinin yaşam konforunu oldukça iyileştiren bir uygulamadır.

Cildinizi Dermatologlara Emanet Edin. Mersin'de Botoks Uygulaması Yapan Dermatolog Uzm.Dr Ayşegül Güney'den Randevu almak için iletişim formunu doldurabilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Fraksiyonel Radyofrekans (Altın İğne)

Fraksiyonel Radyofrekans (Altın İğne)

Fraksiyonel radyofrekans, ‘’Altın İğne’’ olarak da bilinen deri gençleştirme yöntemidir Altın iğneler mikro seviyede derinizin altında radyo frekans enerjileri uygulayarak daha sıkı ve genç bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Detaylar
Kurban Bayramında Orf Hastalığına Dikkat!

Kurban Bayramında Orf Hastalığına Dikkat!

Kurban kesimi için sayılı günler kalmışken vatandaşlar kurbanlarını pazarlardan büyük oranda aldı. Bu süreçte dikkat edilmemesi durumunda hayvanlardan bulaşan viral bir deri hastalığı ile karşılaşabilirler.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.