Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

BBL Lazer Tedavisi Mersin

Teknolojinin gelişmesi ile karşımıza çıkan BBL geniş bantlı ışık terapisi yöntemi tüm yaşlanma belirtilerinin önüne geçerek, her yaşta genç bir cilde sahip olmamızı sağlıyor.

BBL Lazer Tedavisi  Mersin
BBL Lazer Tedavisi  Mersin  Border

Cildimizin yaşam boyu genç görünmesi muhteşem olmaz mıydı? Her insan kronolojik yaşından daha genç görünmek ister. Ancak yaşlılık belirtileri er yada geç bizi yakalıyor. Cilt, stres, uykusuzluk ve çevre kirliliği gibi faktörlere karşı direnç gösteren bir yapıya sahip olsa da bu durum bir noktaya kadar sürer. Özellikle de güneşe maruz kalmak cilt üzerinde çizgiler, kırışıklıklar, lekeler ve elastikiyet kaybı gibi olumsuz etkilere neden olur.

Artık genç bir cildin keyfini uzun yıllar hatta yaşam boyu çıkartmak mümkün. BBL yeni nesil ışık terapisi, cilt üzerinde etkili sonuçlar yaratmakla kalmıyor, düzenli olarak bu teknolojiden faydalanmanın cildin genç görünümünü korumakta harika bir yöntem olduğunu gösteren çalışmalar var.

BBL Işık Terapisi Bilimsel Olarak Kanıtlandı !

BBL ışık terapisinin, 2012 yılında Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre muhteşem sonuçları olduğunu söylüyor. Yapılan araştırmada bu teknolojinin diğer uygulamalardan ayıran en önemli özellik, ciltteki yaşlanma belirtilerini moleküler düzeyde geri çevirmesi. Bunun yanı sıra bu tedaviden düzenli olarak faydalandığımızda yaşlanmayı geri çevirmek ve durdurmak mümkün oluyor. Geniş bantlı bir ışık terapisi olan BBL tedavisi, ışığı enerjisini cildin derin katmanlarına lazer odaklı gönderiyor. Bu sayede yaşlanmanın belirtilerine değil, yaşlanmanın temel kaynağına etki edilmiş oluyor. Yani BBL, yalnızca semptomlara müdahale etmekle kalmıyor, aynı zamanda sorunun köküne inmiş oluyor. Cildin dermis dokusunun derin katmanlarına ulaşarak hücreleri moleküler seviyede değiştirdiğinizde de yaşlanmanın yüzünüzde, cildinizde yarattığı tüm etkiler hafiflemeye başlıyor.

BBL Tedavisinin Etki Mekanizması

Acısız bir lazer tedavisi olan BBL teknolojisini benzersiz kılan, cilt hücrelerine moleküler seviyede etki ederek tüm yaşlanma belirtilerini geri çevirmesidir.  BBL tedavisinde ilk versiyon olan BBL Forever Young ile kıyaslandığında çok daha hızlı bir tedavi  olanağı sunar. BBL ile yapılan işlemler diğer yaşlanma karşıtı lazer sistemlerinden dört kat daha kısa bir sürede tamamlanıyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda BBL teknolojisinin güneş hasarını düzelterek daha sağlıklı, daha genç ve berrak bir görünüm için yeni cilt hücrelerinin üretimini tetiklediği kanıtlanmıştır.Kahverengi lekeler zaman içerisinde hafifleyerek yok olur ve cilt daha sıkı, elastik bir dokuya kavuşur.

BBL tedavisinde aynı zamanda lazer ışığı ısı enerjisine dönüştürülür. Cildin derin katmanlarına erişen bu ısı enerjisi cildin yapı taşları olan kolajen ve elastin üretimini tetikler. Cildin sıkı, berrak ve elastik olmasını sağlayan kolajen ve elastin liflerine yapılan bu uyarı cilt hücrelerinin genç cilt hücreleri gibi davranmasını sağlar. Zamanla yaş alımı ve güneş hasarına bağlı olarak cilt hem daha kalitesiz hem de daha az kolajen ve elastin üretmeye başlar. Zamanla ciltte, çizgilerin görünmesi, kırışıklıkların derinleşmesi, cildin sarkması, donuk ve cansız görünmesi gibi değişimler meydana gelir. 

 

BBL ışık terapisi ise yaşlanmanın gerçek nedenine müdahale ederek süreci tersine çevirir ve ilerlemesini durdurur.

BBL Tedavisi Vücut Üzerinde Dahi Etkili !

BBL tedavisi vücutta da etkili bir yaşlanma karşıtı (anti-aging) tedavi imkanı sunuyor. BBL teknolojisi sayesinde kollar, bacaklar, omuzlar, karın, sırt gibi bölgelerde de daha genç, daha pürüzsüz ve elastik bir cilt yaratılabilinir. Sistem oldukça hızlı olduğu için sırt gibi bölgelerde bile işlem yalnızca beş dakika gibi kısa bir sürede bitmiş oluyor. 

BBL Teknolojisi Kimler İçin Uygundur ?

  • Cildinde leke sorunu olan kişiler
  • Cildindeki elastikiyet kaybından şikâyetçi olanlar
  • İnce çizgiler ve kırışıklıkları olanlar
  • Cildinin daha canlı ve parlak olmasnı isteyenler
  • Ciltlerinde kılcal damar sorunu olanlar
  • Uzun süre genç görünümlerini korumak isteyenler
  • Daha genç görünümlü, pürüzsüz bir vücut isteyenler

BBL Yalnızca Yüze Mi Uygulanır?

BBL ışık terapisi yüzdeki, boyun, dekolte ve ellerdeki yaşlanma belirtilerini geri çevirmek için son derece etkili bir tedavi yöntemidir. Vücut üzerinde de yaşlanma belirtilerinin görüldüğü karın, kollar, sırt gibi her bölgeye uygulamak mümkündür.

Tedavinin Etkisi Ne Zaman Görülür ?

Tedaviyi uyguladıktan sonra cildinizdeki lekeler ve renk düzensizlikleri daha koyu bir görünüm kazanabilir. Fakat en fazla birkaç hafta içerisinde alttan yenilenmiş, daha parlak ve pürüzsüz bir cilt çıkacaktır.

Kaç Seans Süren Bir Uygulama ?

Uygulamanın seans aralığı hastanın cildine ve ihtiyaçlarına göre değişse de çoğunlukla 2 ile 3 seans arası sürüyor. Seanslar arasında 3-4 hafta kadar bir süre oluyor.

Yaz Aylarında Uygulanabilir Mi ?

BBL terapisinin güneşin çok yoğun olduğu yaz aylarında uygulanmasında bir hafta öncesi ve sonrası güneşten korunması önemlidir. BBL tedavisi her mevsim uygulanabilen bir işlemdir.

Tedaviyi Ne Kadar Zaman İçinde Tekrarlamak Gerekiyor ?

Bir kür tamamlandıktan sonra 6 ay içerisinde bir kür daha yaptırmanız öneriliyor. Şöyle ki senede bir kez 3-4 seanslık bir BBL tedavisi yaptırırsanız işlemin etkilerinin devamlılığını sağlayabilirsiniz.


DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Mersin Dermatoloji Kliniği Tırnak Mantarı Tedavisi

Mersin Dermatoloji Kliniği Tırnak Mantarı Tedavisi

Tırnak mantarı; el veya ayak tırnaklarının mantar mik- robu ile ortaya çıkan bir enfeksiyonudur. El veya ayak tırnaklarında kalınlaşma, renk ve şekil değişikliği ve kırılmaya neden olur.

Detaylar
Glutatyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Glutatyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Glutatyon, insanların hastalıklardan korunması ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için gerekli olan vücuttaki en önemli moleküllerden biridir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.