Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Terleme Botoksu

Dermatolog Doktor Ayşegül Güney Aşırı Terleme Problemi Olan Hastalar İçin Terleme Botoksu Hakkında Bilgi Verdi.

Terleme Botoksu
Terleme Botoksu Border

Mersin’de Terleme Botoksu

Aşırı terleme kişilerin sosyal yaşamını olumsuz etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. Aşırı terleme tedavisi için günümüzde oldukça sık kullanılan tedavi yöntemlerinden birisi de botoks enjeksiyonudur. Terlemek vücut ısısının ayarlanmasını sağlayan gerekli ve sağlıklı bir fiziksel süreçtir. Hava sıcaklığı arttığında, fiziksel aktiviteler gibi nedenlerle vücut ısısı arttığında ısının düşmesini sağlar. Bu tür durumlarda terleme meydana gelir. Özellikle ergenlik döneminde koltuk altındaki ter bezleri daha aktif çalıştığı için terleme daha fazla görülür. Bu bölgelerde meydana gelen terleme vücudun diğer bölgelerine göre daha keskin kokulu ve yoğun olabilir. Terleyen bölgede baktaerilerin de çoğalması ile oldukça rahatsız edici ve kişinin yaşam konforunu, sosyal ilişkilerini etkileyen yoğun bir koku oluşur.Özellikle stres ve fiziksel aktivite nedeni ile terleme sorunu yaşayanlar; günde birkaç kez yıkanmak, sürekli deodorant ve parfüm kullanmaya gerek duyarak geçici çözümler arar. Bunlara rağmen devam eden şikayetlerde ilaç yada cerrahi tedaviler uygulansa da bu yöntemlerin yan etkileri oldukça fazladır.

Terlemeye Neden Olan Sebepler

  • Hamilelik, menopoz gibi hormonal dengede değişmeler,
  • Tiroit hastalıkları, aşırı böbrek üstü bezi çalışması gibi metabolizma hastalıkları,
  • Kalp hastalıkları, akciğer hastalıkları, şeker hastalığı gibi kronik hastalıklar,
  • Şişmanlık,
  • Aşırı alkol tüketimi,
  • Bazı kanser türleri aşırı koltukaltı terlemesi şeklinde görülebilir.

Koltuk Altı Terleme Botoksu Nasıl Yapılır ?

Koltuk altı terleme botoksu işlemine öncelikle anestezi kremi ile uyuşturularak başlanır. Koltuk altı botoksunda neredeyse hiç ağrı ve acı hissedilmez. Koltuk altında terleme sorununa neden olan bölgeler belirlendikten sonra ince uçlu özel iğneler aracılığıyla bu bölgelere botoks enjeksiyonu uygulanır. Yaklaşık 10 dakika süren bu işlemin ardından hasta günlük yaşamına ve işine dönebiliyor. İşlemin sonuçlarını 3 gün ile 1 hafta aralığında almaya, 2. haftanın sonunda ise tam etki görülmeye başlar. İşlemin ardından 15 gün geçtikten sonra terleme sorunu halen devam eden bölgeler varsa bu bölgelere yeniden enjeksiyon uygulanabilir. El ayası ve ayak tabanına terleme botoksu işlemi yapılmadan önce ağrı kesici kremler kullanılabilir. Terleme botoksu 3 ila 7 gün içerisinde etkisini göstermeye başlar, 4-6 ay süre ile devam eder.

Terleme Botoksunun Etkisi 6 Ay Sürüyor

Koltuk altı botoks enjeksiyonu diğer botoks uygulamaları gibi bir etki sağlıyor. Koltuk altına uygulanan botoks ile amaçlanan terleme azaltıcı tedavi yönteminde, vücudun diğer bölgelerine uygulanan botoks uygulamaları gibi 6 aylık bir etki hedefleniyor. Bu süre bazı kişilerde daha uzun sürerken bazı kişilerde daha kısa süreli olabiliyor. Terleme botoksunun etkisi geçtikten sonra hastalarımız yeniden aynı işlemi tekrarlayabilirler. Terleme botoksu sayesinde kısa sürede terleme sorunundan kurtularak yaşam kalitemizi arttırabiliriz. Öte yandan terleme botoksu Türkiye’nin yanı sıra tüm dünya ülkelerinde de uygulanan oldukça etkili bir terleme azaltıcı tedavi yöntemlerindendir.

Terleme Botoksunun Olumsuz Etkileri Var mı ?

Terleme botoksunun herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Botoks yoluyla terleme tedavisi yılda 1 veya 2 kere tekrar ettirilmesi gereken bir işlemdir. 10 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşen ve ameliyat gerektirmeden uygulanan bir işlem olduğu için aşırı terleyen kişilerce sıklıkla tercih edilmektedir.

Mersin Terleme Botoksu Fiyatları

Terleme botoksunun fiyatları işlemin uygulanacağı bölgeye (koltuk altı, el, ayak) göre farklılık göstermektedir. Bu işlem aşırı terleme sorunu olan kişiler için fiyat ve alınacak etki düşünüldüğünde değecek bir işlemdir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Stresin Ciltte Yarattığı 6 Hasar, Stres Cildi Nasıl Etkiler?

Stresin Ciltte Yarattığı 6 Hasar, Stres Cildi Nasıl Etkiler?

Günümüzde yoğun iş ve şehir hayatı nedeni ile stres de hayatın bir parçası haline geldi. Uykuları kaçıran, yoğun kaygıya neden olan stresten en çok etkilenen organlarımızdan biri de cildimiz.

Detaylar
Mersin Lazer Epilasyon Fiyatları

Mersin Lazer Epilasyon Fiyatları

Mersin’de Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden cildinize herhangi bir zarar verilmeden kalıcı bir şekilde kurtulmanızı sağlayan yöntemdir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.