Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Yüz ve Dudak Dolgusu Nedir? Yüz ve Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgu maddelerinin deri altına enjekte edilmesi ile yapılan dolgu estetiği, derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla yapılmaktadır.

Yüz ve Dudak Dolgusu Nedir? Yüz ve Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Yüz ve Dudak Dolgusu Nedir? Yüz ve Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır? Border

Dolgu maddelerinin deri altına enjekte edilmesi ile yapılan dolgu estetiği, derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla yapılmaktadır. Dolgu enjeksiyonu tedavisi sonrası kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır. Dolgu estetiği ile yüzdeki yorgun ifade giderilir.

Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyalüronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıklarda dolgu enjeksiyonu başarıyla kullanılabilir. Dolgu enjeksiyonu dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Ciltteki derin yara ve akne izlerini gidermek için de kullanılabilmektedir.

Dolgu enjeksiyonu kırışıklık veya deri defektinin olduğu bölümün altına derideki çöküklüğü gidermek amacı ile yapılır. Bu bölgedeki kırışıklık ve çukurlar dolgu maddesinin etkisi ile azalır veya kaybolur. Bazen dolgu maddesinin kollajen üretimini arttırıcı etkisi olabilmektedir. Hyalüronik asit tüm dünyada giderek popülaritesi artan etkin ve şu an için en güvenli dolgu maddesidir. Bu dolgu maddesi dudaklara hacim ve dolgunluk verirken ağız ve burun çevresindeki kırışıklarda çok etkili olabilmektedir. Hyalüronik asit kırışıklık hattına ya da dudaklara ince bir iğne yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu etkisi uzun süre kalıcıdır. Alerji ve deri sertleştirme riski çok düşüktür.

Dolgu enjeksiyonu 20- 30 dakika sürmektedir. Uygulama sonrası kişi rutin aktivitelerine hemen dönebilir. Kalıcılık süresi kişiden kişiye ve uygulanan hyalüronik asitin yoğunluğuna göre değişmekle birlikte 6-18 ay aralığındadır.

Hyalüronik asit nedir?

Dolgu maddesi hyalüronik asit ve fizyolojik serum içeren pH'ı 7 olan bir jel şeklinde hazırlanmış bir preparattır. Vücudumuzda zaten bulunan bir madde olduğundan alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür.

Dolgu maddesi nasıl etki eder?

Yüzde uygulandığı alana dolgunluk sağlayarak etki etmektedir.Dolgu etkisi hyalüronik asitin su tutma özelliği ile artar.

 

Hangi bölgeler dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilir?

  • Alın çizgileri
  • Kaş arasındaki çizgiler
  • Ağız etrafındaki kırışıklıklar
  • Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak köşelerine inen kırııklık)
  • Ağız kenarından çeneye doğru uzanan kırışıklıklar
  • Kaşa şekil vermek
  • Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
  • Dudak şeklinin vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi başlıca kullanım alanlarıdır.

Yüz Dolgusu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ince bir iğneyle hyalüronik asit jeli düzeltilecek alana enjekte edilir. Jel kırışıkların altını doldurur. Dolgu maddesi enjeksiyon işlemi genellikle anestezi gerektirmez. Ancak dudak bölgesinde anesteziye gerek görülebilir. İşlem 20- 30 dakika kadar sürer. Bazı bölgelerde çok daha kısa sürede tamamlanır. Sonucu hemen görülür.

Yüz Dolgusundan Sonra Nelere Dikkat Etmeliyim?

Aşırı sıcak (güneşlenmek, solaryum gibi) ve soğuktan tedavi sonrası birkaç gün kaçınmak dışında dikkat etmeniz gereken bir şey yoktur.

Yüz Dolgusu Yan Etkileri Nelerdir?

Yan etkiler nadir görülür. Uygulama alanında geçici olarak şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet gözlenebilir. Uygulama yapacak doktorunuz ayrıntılı bilgilendirme yapacaktır.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Sonbahar Mevsimi ve Alerjik Hastalıklar

Sonbahar Mevsimi ve Alerjik Hastalıklar

Sonbahar mevsimi ile birlikte yapraklar düşmeye, sıcak hava da yerini yağmurlu ve daha soğuk hava şartlarına bırakmaya başladı.

Detaylar
Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vücuttaki istenmeyen tüyler, hem kadınlar hem de erkekler için estetik bir sorun olmakla birlikte, sağlık açısından da önemli bir yere sahiptir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.