Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Yaşlanmayı Saklayamadığınız Bu İki Bölgeye Dikkat!

Yaşın ilerlemesi ve çevresel faktörler nedeniyle cildimiz her geçen gün yaşlanır ve bunun sonucunda sarkma ve kırışıklıklar oluşur.

Yaşlanmayı Saklayamadığınız Bu İki Bölgeye Dikkat!
Yaşlanmayı Saklayamadığınız Bu İki Bölgeye Dikkat! Border

Yaşın ilerlemesi ve çevresel faktörler nedeniyle cildimiz her geçen gün yaşlanır ve bunun sonucunda sarkma ve kırışıklıklar oluşur. Boyun ve göğüs bölgesindeki kırışıklıklar da yaşlanmayı en çok gösteren sorunlardır. ‘Boyun güzelliği için ne yapmalıyım?’ diyenler; yaşlanmanın etkisini azaltacak, boyun ve dekolte bölgesinin daha genç ve diri görünmesini sağlayacak boyun kırışıklığı tedavileri haberimizde…

Mezoterapi - PRP

Son zamanlarda sıkça kullanılan Mezoterapi (mezolifting)-PRP tedavisi kapsamında çok ince iğnelerle büyüme faktörleri ve gençleştirici içerikler deri altına iletilir. Bu işlemle cilt altında bulunan kollojen ve elastik lifler uyarılarak nem artırılır ve cildin yenilenmesi sağlanır.

Gençlik Aşısı

Deride cerrahi operasyonlardan kaçınanlar için en etkili tedavi şekillerinden biri de Gençlik Aşısıdır. Bu yöntemde, vücut bağ dokusunun ana yapı maddesi olan Hyalüronik Asit ve hücre yenileyici maddeler cilt altına uygulanarak deforme olan dokular iyileştirilir, hacim kazandırılarak daha güzel ve genç bir görünüm sağlanır. Hyalüronik Asit, cilde canlılık, parkalık, nem, tonus ve gerginlik vererek cildin savunma sistemini artırır, yaşlanma sürecini geriletir.

Kollojen Aşısı

Bu aşının amacı, cildin temel yapı taşlarından biri olan kollojeni vücutta artırmaktır. Kollojen, cildin dokusu ve görünümünü güzelleştirmek için deri altına uygulanan bir proteindir. Vücuda kollojen takviyesi yapılarak derinin kaybettiği elastikiyet ve parlaklık yeniden kazandırılır, kırışıklıklar giderilerek cildin daha pürüzsüz görünmesi sağlanır.

 

Altın İğne Radyofrekans

Altın iğneli radyofrekans, HIFU (odaklanmış ultrasound) ve fraksiyonel lazer gibi enerji bazlı yöntemlerle de ciltte ısı hasarı oluşturulup fibroblastik aktivite uyarımı yapılır. Böylece istenmeyen kırışıklıklardan kurtulmuş olursunuz.

Dolgu Tedavisi

Kırışıklıkları azaltan bir başka tedavi yöntemi de dolgu uygulamalarıdır. Bu tedavi yönteminde hyalüronik asit içeren jel yapıdaki maddeler kullanılarak deri nemlendirilip gerilir ve derin kırışıklıklar düzeltilir. GIDI LİPOLİZ tedavisinde de dermatolojide kullanılan özel sıvılar cilt altına uygulanır. Bu sıvılar gıdıda biriken yağ deposunu eriterek parçalar ve böylece gıdı görünümü ortadan kaldırılır. Yukarıda saydığımız tedavi yöntemleriyle ciltte yeni kollojen ve elastin sentezi oluşturulur. Böylece cilt kendi kendini tamir ederek sıkı ve genç bir görünüm kazanır.

Deri hastalıkları, deri tümörleri, alerjik deri hastalıkları ve kozmetik dermatoloji, yaşlanma belirtileri gibi konularda sitemizden bilgi alabilir veya Mersin’de Uzm. Dr. Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’ne başvurabilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Alerji Deri Yama Testi

Alerji Deri Yama Testi

Bazı deri alerjilerinin tespit edilmesi için kullanılan bir alerji testidir. Deriye temas eden maddelerden hangisinin alerji yaptığının ayırt edilmesini sağlar.

Detaylar
Sedef Hastalığı Nedir?

Sedef Hastalığı Nedir?

Günümüzde sık görülen cilt hastalıklarından biri de sedef hastalığıdır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında artış gösteren Sedef hastalığı; cilt hücrelerinin normalden bir kaç kat daha hızlı bir şekilde çoğalması ile oluşan bir cilt hastalığıdır.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.