Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Sivilceyi Çoğaltan Sebepler

Özellikle ergenlik dönemi olmak üzere vücutta çıkan sivilceler (akne) sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Sivilceyi Çoğaltan Sebepler
Sivilceyi Çoğaltan Sebepler Border

Özellikle ergenlik dönemi olmak üzere vücutta çıkan sivilceler (akne) sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Peki çoğunlukla özgüven kaybına neden olan sivilceyi tetikleyen etkenler nelerdir haberiniz var mı? Bugün sizlerle sivilceyi artıran etkenler, sivilce çıkmaması için yapılması gerekenler, sivilce nasıl geçer gibi sorulara cevap arayacağız.

Akne Sorunu İçin Bu Önerileri Dikkate Alın

Sivilce problemi yaşıyorsanız özellikle beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Bunun için karbonhidratlı ve yüksek kalorili gıdalardan uzak durmak sivilceyi önleme adına etkilidir. Tam yağlı süt ve süt ürünleri, hazır katkı maddeli ambalajlı ürünler, kuruyemiş, çikolata, mayonez gibi ürünleri tüketirken dikkatli edilmeli.

Sivilce tedavisi görüyorsanız gözenekleri tıkayacak makyaj malzemelerinden uzak durmalısınız. Özellikle de komedon oluşumuna neden olabilecek yoğun fondötenler ve yağ bazlı nemlendiricili ürünlerden kaçınılmalıdır.

Güneş koruyucu kullanırken de yağlı ürünler yerine dermatoloğunuzun önereceği cilt tipinize uygun güneş koruyucu tercih edin.

 

Sivilceyi tetikleyen en önemli faktörlerden biri de strestir. Bunun için mümkün olduğunca stresten uzak durmak gerekir. Bu noktada stresin sivilceye, sivilcenin de strese neden olduğu bir döngü ile nasıl baş edilebileceği noktasında bir uzman yardımı almak gerekir.

Cildinizin güzelliği için kullandığınız ürünlere dikkat edin. Çevre tavsiyesi ile veya rastgele bir şekilde cilt ürünlerini kullanmamalı, dermatoloğunuzun önerdiği ürünleri tercih etmelisiniz.

Vücudunuzda 1-2 adet akne lezyonu varsa uzmana ihtiyaç duymayabilirsiniz ancak yoğun bir şekilde bulunuyorsa mutla bir uzmana başvurmanızda fayda vardır.

Akne ile mücadelede tek bir yöntem yoktur. Her cilt için ayrı tedavi yöntemleri olabilir.

Sivilceli ciltler için beslenme programı, sivilce yapan yiyecekler ve en doğru tedavi yöntemlerini öğrenmek için Mersin’de Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’ni tercih edebilir veya Sivilce Tedavisi ilgili tedavi yazımızı da okuyarak faydalanabilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Mersin Dermatoloji Uzmanı

Mersin Dermatoloji Uzmanı

Halk dilinde cildiye olarak bilinen dermatoloji uzmanı tüm cilt hastalıklarının tanı ve tedavisine yönelik hizmetler verir.

Detaylar
Sonbahar Mevsimi ve Alerjik Hastalıklar

Sonbahar Mevsimi ve Alerjik Hastalıklar

Sonbahar mevsimi ile birlikte yapraklar düşmeye, sıcak hava da yerini yağmurlu ve daha soğuk hava şartlarına bırakmaya başladı.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.