Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Kriyoterapi Nedir?

Kriyoterapi, dermatolojide birçok deri probleminin tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kolay uygulanan, hastane yatışı gerektirmeyen, iyi kozmetik sonuçları olan, her yaş grubunda uygulanabilen bir tedavi metodudur.

Kriyoterapi Nedir?
Kriyoterapi Nedir? Border

Kriyoterapi, dermatolojide birçok deri probleminin tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kolay uygulanan, hastane yatışı gerektirmeyen, iyi kozmetik sonuçları olan, her yaş grubunda uygulanabilen bir tedavi metodudur. Kriyoterapi, dokulardan ısının taşınmasının kullanıldığı bir tekniktir. Isı transferi dokunun yapısına, su içeriğine, damarlanmasına ve soğutucu ajanın niteliğine bağlı değişir. Likit nitrojen en sık kullanılan kriyojendir. Dipstik, sprey, kriyoprob ve intralezyonel olmak üzere dört şekilde uygulanabilir. İşlem öncesi genellikle lokal anestezi gerekmez.

Dondurulan dokudaki bulgular donma, erime, ödem, kriyonekroz ve yara iyileşmesi olmak üzere beş aşamadan oluşur. Kriyonekrozun tam olarak oluşturulması tedavide etkili olabilmek için gerekli olan şarttır. Kriyoterapi ile tedavi edilen problemin türü ve boyutuna, yerleştiği bölgeye göre tedavi süresi ve seans sayısı değişiklik gösterir.

 

Kriyoterapinin Yan Etkileri Nelerdir?

Yan etkiler; ağrı, bül oluşumu, ödem, renk değişikliği ve yara izi olabilir. Kriyoterapi uygulaması dermatologlar tarafından birçok deri probleminde sıklıkla kullanıldığı için bu tedaviyi öneren dermatologunuz işlemi en uygun şekilde yapacaktır. Uygun endikasyon ve şartlarda oldukça başarılı bir yöntemdir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Yüz Mezoterapisi

Yüz Mezoterapisi

üz mezoterapisinde cildin ihtiyacı olan besleyici maddeler, vitamin ve mineraller cilde enjekte edilir.

Detaylar
Botoks Neden Erken Sonlanır ?

Botoks Neden Erken Sonlanır ?

Botoks, sinir uçlarından salgılanarak mimik kaslarının gevşemesini sağlar. Ancak botoksun bu etkisi geçicidir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.