Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Kolajen Aşısı Nedir? Ne için Kullanılır?

Kolajen Aşısı Nedir? Kolajen aşısı, cilde yeniden elastikiyetini ve parlaklığını kazandırmak, kırışıklıkları gidermek için yapılan medikal bir uygulamadır.

Kolajen Aşısı Nedir? Ne için Kullanılır?
Kolajen Aşısı Nedir? Ne için Kullanılır? Border

Kolajen Aşısı Nedir? Kolajen aşısı, cilde yeniden elastikiyetini ve parlaklığını kazandırmak, kırışıklıkları gidermek için yapılan medikal bir uygulamadır. Bu uygulama ile cildimizdeki fibroblast dediğimiz hücreler uyarılarak vücudun kolajen üretimi tetiklenir. Bunun sonucunda da cildimizin su tutma kapasitesi artar, cilt sıkılaşarak canlanır ve kırışıklıklar azalır.

Kolajen, cilde esneklik ve sağlamlık kazandıran vücudun temel yapı taşıdır. İnsan vücudundaki en yaygın protein olan kolajen, vücutta bulunan proteinlerin %30’unu, vücut ağırlığının ise %6’sını oluşturur. Derinin %72’si, kıkırdağın %50’si, korneanın da %68’i kolajen içerir. Vücutta kemikler, kan damarları, kaslar, tendonlar ve sindirim sisteminde bulunan kolajen, doku ve organları da şekillendirip yapısal anlamda güç sağlar. Kolajen cildimizin ve vücudumuzun önemli bir yapıtaşıdır. Kolajen aşısı dediğimiz uygulama ile amaç cildimizdeki kolajen miktarını arttırmaktır.

Kolajen Aşısı Kimlere Yapılır?

İnsan vücudunda, 25-30 yaşlarından itibaren yaşlanmayla birlikte kolajen üretimi azalmaya başlar. Yaşlanmaya sigara içme, yüksek şekerli beslenme ve yoğun güneşe maruz kalma gibi faktörler de eklenince kolajen üretimi iyice azalır. Bunun sonucunda ciltte kırışıklıklar, sarkmalar ve eklem ağrıları meydana gelir.

Kolajen aşısı, yaşlanma sürecini durdurmak için önlem amaçlı veya yaşlanma belirtilerinin görülmesiyle birlikte cildin elastikiyet kaybını gidermek için her yaşta tercih edilebilir.

Kolajen Aşısı Ne İşe Yarıyor?

Kolajen aşısı seanslar halinde vücutta ihtiyaç duyulan bölgelere yapılır. Kolajen aşısı;

  • Yüz ve vücutta yenilenme
  • Cilt elastikiyetinin artırılması
  • Cilt yaşlanma belirtilerinin ve kırışıklıklarının azaltılması
  • Yara ve akne izlerinin tedavisi
  • Karın ve kalça sıkılaştırma
  • Dermis ve bağ dokusunun yenilenmesi
  • Boyun, dekolte ve göğüslerdeki elastikiyet kaybının düzeltilmesi
  • Üst kol ve bacaklarda sıkılaştırma

gibi durumlarda kullanılarak cildi onarır ve cildin doğal görünümünü almasını sağlar. 

Kolajen Aşısı Nasıl Uygulanır?

Kolajen aşısı, deneyimli doktorlar tarafından yapılması gereken bir tedavi şeklidir. Uygulama öncesi hastaya lokal anestezik krem sürülür ve cildin yapısına göre 2-4 hafta ara ile 4-5 seans olacak şeklinde uygulanır. Lokal anestezi ile uygulama yapılacak bölge uyuşturulur, uyuşukluk oluştuktan sonra, ince uçlu bir mezoterapi iğnesi ile kolajen dermal tabakaya uygulanır. Güneş koruyucu krem sürülmesinin ardından hasta aynı gün normal yaşamına kaldığı yerden devam edebilir.

Kolajen aşısı sonrası uygulama bölgesinde hafif kızarıklık, morluk veya ödem görülebilir. Bu doğal bir durumdur ve işlemden 3-5 gün sonra kaybolur.

Kolajen aşısı etkisini 7 gün içerisinde göstermeye başlar ve tedavi süresince artarak devam eder. Aşının ilk belirtileri ise cilde parlaklık kazandırması ve pürüzsüzlük oluşturmasıdır. İkinci seanstan sonra ise gözeneklerde küçülme ve elastikiyette düzelme görülür. 12-18 hafta boyunca devam eden tedavi sonrası cilt sıkılaşarak gerginleşir, bunun sonucunda da kırışıklıklar azalır. Gevşek cilt kalınlaşır, ince çizgiler dolup pürüzsüzleşerek ciltte gençleşme sağlanır.

Bazı hastalarda ise 3-6 ayda bir hatırlatma seansı yapılması gerekebilir.

Kolajen Aşısına Uygun Olmayan Kişiler Kimlerdir?

  • Gebe veya emzirme dönemindeki kadınlar,
  • Diyabet hastalığı bulunanlar,
  • Bağışıklık sistemi hastalığı olanlar,
  • Kanser tedavisi görenler,
  • Keloidi olan hastalar.

Dolgu, botoks, mezoterapi, PRP gibi uygulamaları ile bir arada yapılabilen kolajen aşısı, lazer işlemleri sonrasında meydana gelebilecek iritasyon ve yaraların çabuk iyileşmesinde de destek amaçlı tercih edilebilir.

Kolajen aşısı, kolajen aşısı uygulama çeşitleri ve kolajen aşısı seans bilgileri ile ilgili olarak Mersin’de Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’ne başvurabilir veya aysegulguney.com.tr/iletisim adresinden bilgi alabilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Ayak Mantar Hastalığı

Ayak Mantar Hastalığı

Tinea Pedis (ayak mantarı); ayakların Dermatofit denilen mantarlarla oluşan yüzeyel enfeksiyonudur. Genellikle ergenlik sonrasında, sıklıkla erkeklerde rastlanan bir hastalıktır.

Detaylar
Sonbahar Mevsimi ve Alerjik Hastalıklar

Sonbahar Mevsimi ve Alerjik Hastalıklar

Sonbahar mevsimi ile birlikte yapraklar düşmeye, sıcak hava da yerini yağmurlu ve daha soğuk hava şartlarına bırakmaya başladı.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.