Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Et Benleri Nedir?

Genetik olarak her yaş grubunda oluşabilen et benleri özellikle otuzlu yaşlarla beraber kadın erkek her iki cinste de oluşabilir ve yıllar geçtikçe giderek sayılarını artırır.

Et Benleri Nedir?
Et Benleri Nedir? Border

Genetik olarak her yaş grubunda oluşabilen et benleri özellikle otuzlu yaşlarla beraber kadın erkek her iki cinste de oluşabilir ve yıllar geçtikçe giderek sayılarını artırır. Et benleri çoğu zaman küçük, deri renginde veya kahverengi olup ufak saplarla deriye bağlantılıdır ancak bazen çok daha büyük leblebi veya ceviz ebadında yahut deriye yapışık toplu iğne büyüklüğünde oluşumlar şeklinde de karşılaşabiliriz.

Et Benleri En Çok Nerede Görülür?

Sık rastlanan bölgeler göz kapakları, koltukaltı, kasık gibi sürtünme alanları olup bazen de sırt ve göğüs bölgesinde oluşabilirler. Dokunmakla oldukça yumuşak olan et benleri eğer bir tahriş yada enfeksiyon yoksa ağrı, yanma yapmazlar. Bazen kaşımak veya kolyeye, kıyafetlere takılması sonrasında kaşıntı, yanma, hassasiyet, ağrı gelişebilir ve bu durumda önce kızarıklık daha sonra da gangranöz bir yapıya dönüşebilir. Seneler içinde arttığı gibi aynı zamanda kilo alımı ile de sayıları çoğalır. Et benlerine tıpta acrocordon molluscum pendulum adı verilmektedir ve tıbbi olarak tümüyle zararsız oluşumlardır.Bu tür benlerin kansere dönüşme riskleri yoktur. Doğal olarak da hastaya bu yönde artı bir tehlike oluşturmamaktadır. Güneş ışınları, sürtünme, terleme gibi ek faktörlerde oluşum hızlarını artırır.

Gebelikteki hormonal etkiler, alınan doğum kontrol hapları, hormonal etkileşimle sayılarının çoğalmasında etkendirler. Et benlerinin sayısı genellikle birden çoktur ve bir kişide 20-30 adetle sıkça karşılaşılır. Hatta bazen bu sayı yüzlere varabilir. Kaşınması, zedelenmesi hastaları endişelendirebilir. Bu benler estetik olarak da bir sorun oluşturur görsel olarak kir veya leke şeklinde gözüktüğünden, hastaları tedirgin eder.

Et Benlerinin Tedavisi

Bu tür oluşumlardan hastalarımızı kurtarmak son derece kolay ve kısa bir işlemdir. Genelde elektrokoter sistemiyle, Plexr, lazer gibi yöntemlerle son derece başarılı ve etkili bir şekilde tedavi edilebilir. Bu işlemden önce ağrı duyulmaması için kremle veya ince uçlu iğnelerle anestezi uygulanır. İşlem 10-15 dakikada sona erer ve sonrası ağrı hissi gelişmez. Birkaç gün içinde kabuk gelişir ve 3-5 gün içinde düşer ve yerinde iz bırakmaksızın iyileşir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Akne - Sivilce Nedir?

Akne - Sivilce Nedir?

Yüz, boyun, sırt ve gövdede yer alan, yağ bezlerinin aşırı çalışması ve deride bulunan bazı mikropların üremesi sonucu oluşan, ciltten kabarık olarak görülen, zaman zaman içi iltihaplı olabilen sivilcelerdir.

Detaylar
Sonbaharda Ortaya Çıkan 7 Cilt Problemi

Sonbaharda Ortaya Çıkan 7 Cilt Problemi

Kış mevsimine yaklaştığımız bu sonbahar günlerinde mevsim değişikliklerinden en çok etkilenen organımız cildimizdir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.