Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Akıllı Dolgu

Dolgu Nedir? Dolgu maddeleri deri altına enjekte edilerek yapılan dolgu estetiği, derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir.

Akıllı Dolgu
Akıllı Dolgu Border

Dolgu Nedir? Dolgu maddeleri deri altına enjekte edilerek yapılan dolgu estetiği, derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir. Dolgu enjeksiyonu tedavisi sonrası kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır. Dolgu estetiği yüzdeki yorgun ifade giderilir.

Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kolajen lif, yağ tabakası ve hyalüronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıklarda dolgu enjeksiyonu başarıyla kullanılabilir.

Dolgu enjeksiyonu dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Ciltteki derin yara ve akne izlerini gidermek için de kullanılabilmektedir. Dolgu enjeksiyonu kırışıklık veya deri defektinin olduğu bölümün altına derideki çöküklüğü gidermek amacı ile yapılır. Bu bölgedeki kırışıklık ve çukurlar dolgu maddesinin etkisi ile azalır veya kaybolur. Bazen dolgu maddesinin kolajen üretimini arttırıcı etkisi olabilmektedir.

Akıllı Dolgu Nedir?

Dolgunun %70’ini oluşturan özel bir içerikten oluşan "Akıllı Dolgu", bu sayede vücuttaki kolajen üretimini artırarak ilk uygulama anında oluşan dolgunluk görünümünü verir. Uygulamadan 6-8 hafta sonra tamamen biyo emilime uğrayarak yok olur. Gerçek anlamda dolgu etkisini yaratacak olan deri içerisinde homojen olarak dağılmış olan PCL Partikülleridir. Bu partiküller birbirlerine yakınlıklarına bağlı olarak değişik hacimde kolajen oluşumuna neden olurlar.

Kolajen oluşumu 1. ay başlar ve 4. aya kadar artarak devam eder. Sonuçta PCL Partikülleri tamamen biyo emilime uğradığında, lifting etkisini ve dolgunluğu verecek yeterli miktarda kolajen oluşmuş olur. Yaklaşık 30 yıldan beri cerrahi uygulamalarda dikiş ip olarak güvenle kullanılan KaproLakton ise dolgunun kalan %30’unu oluşturur. Kolajen üreten hücreleri uyararak dokunun kendi yeni ve sağlam kolajenini üretmesine yol açar.

 

Akıllı Dolgu Nasıl Uygulanır?

Kolajen uyarıcı dolguların uygulanışı diğer dolguların uygulandığı şekildedir. Lokal anestezik ilaç ile birlikte uygulanması nedeniyle ağrısızdır. Uygulama sonrasında günlük yaşama hemen dönülebilir. İlk uygulama anında görülen hafif dolgunluk jele aittir ve birkaç haftada kaybolur. Gerçek etki için 3-4 ayın dolmasını beklemek gerekir. Çünkü yeterli kolajen oluşumu için bu süreye gerek vardır. Bu sürenin sonunda ciltte istenen lifting etkisi ve dolgunluğun yanı sıra cilt kalitesinde ve görüntüde iyileşme görülür.

Kolajen uyarıcı bir dolgu olarak Akıllı Dolgu, bir yıldan dört yıla kadar kalıcılık sağlayabilen dört ayrı formdadır. Yüz bölgesinde dudaklar ve göz altları dışında hacim ve lifting gereksinimi olan her yere uygulanabilir. El sırtı, boyun ve dekoltede cilt kalitesini ve elastikiyetini artırmak amacıyla uygulanmaktadır. Yüzdeki yara izlerine, derin akne izlerine ve elastikiyetini yitirmiş gevşek derinin iyileşmesine yardımcı olabilir.

Akıllı Dolgu Güvenli midir?

Cilde verilen dolgu maddesinin 1-3 ay içerisinde tamamının biyo emilimle yok olması, etkilerinin bir ayda başlayıp dört ay gibi bir sürede yavaş yavaş oluşması ve hızlı hacim artışı yapmaması öne çıkan özellikleridir. Diğer dolgu sistemlerinde kalıcılık süresini artırmak amaçlı kullanılan ve zaman zaman olumsuz etkilere neden olabilen çapraz bağ yapısına sahip olmaması gibi nedenlerle de yeni nesil kolajen uyarıcı dolgular daha güvenlidir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Makyaj Sonrası Yüzü Doğru Temizlemenin 10 Yolu

Makyaj Sonrası Yüzü Doğru Temizlemenin 10 Yolu

Her gün yapılan makyaj nedeniyle cildimiz zarar görebiliyor. Bu nedenle her gün yatmadan önce yüzdeki makyaj malzemelerinin temizlenmesi gerekiyor.

Detaylar
Botoks ile El Terlemesi

Botoks ile El Terlemesi

Botoks ile el terleme tedavisi uzun zamandır kullanılan güvenli, etkili ve pratik bir yöntemdir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.